VAMM Steelin pitkäaikaisin työntekijä Arja Nieminen jäi eläkkeelle

tehtäviä jatkaa tuotannon suunnittelija Shun Li (Chloe) Wu.

Toukokuun lopussa 68 vuotta täyttänyt Arja kertoo jäävänsä eläkkeelle hyvissä tunnelmissa.

– Jään eläkkeelle aivan ihanilla fiiliksillä. Olen käynyt säntillisesti töissä vuodesta 1967, jolloin tulin Strömbergille töihin. Iloitsen siitä, että nyt saan tehdä aamutoimet ilman kelloa. Kaikki aika on minun.

Arja on työskennellyt VAMM Steelilla tuotannon suunnittelussa. Hän ei suinkaan ole jäänyt eläkkeelle kertalaakista, vaan on pitänyt jo kevään aikana pois pitämättömät lomat ja liukumat ennen eläkkeelle siirtymistään. Aina välillä hänet on soitettu töihin auttamaan, ja todennäköisestä hän tuuraa myös tulevia kesälomia.

Hyvät työkaveri jäävät mieleen

Arja kertoo, että hän jää kaipaamaan VAMM Steelilta eniten työkavereitaan. Päällimmäisinä työvuosista ovat jääneet mieleen hyvät työkaverit ja esimiehet.

– Kaikkien kanssa on tultu toimeen oikein hyvin. Minulla on ollut hyvät esimiehet, joiden kanssa olen voinut vaihtaa ajatuksia.

Arjan mukaan vuodet menevät sitä nopeampaa, mitä vanhemmaksi tulee.

– Sen jälkeen, kun täytin 40 vuotta, viikoissa on ollut vain maanantaita ja perjantaita, Arja nauraa.

Aika ei käy pitkäksi puutarhatöissä

Arja kertoo, että hän saa nopeasti aikansa kulumaan. Hän käy paljon kävelyllä, pyöräilee ja rapsuttelee kukkapenkkejä. Omakotitalossa asuvalla askareita riittää.

Arja haaveilee myös ulkomaille matkustamisesta.

– Heti kun taas pääsee, aion matkustaa Turkkiin Alanyaan. Siellä saa vain olla ja ladata akkuja. Koronan takia matkamme toukokuulta peruuntui, mutta eipä sitä kannata murehtia. Nautin vain siitä kaikesta, mitä voin tehdä kotona. Eihän sitä ikinä tiedä, kuinka paljon elonpäiviä on jäljellä.

Arja toivoo hyvää tulevaisuutta VAMM Steelille.

– Muutto uusiin toimitiloihin oli hieno juttu, sillä uudet tilat ovat siistit ja toimivat. Uskon, että uudet toimitilat antavat hyvät mahdollisuudet pärjätä tulevaisuudessakin. VAMM Steelilla mennään hyvällä yhteishengellä eteenpäin.

Kun Arja täytti 65 vuotta, teimme haastattelun, jossa hän kertoi työelämän muutoksista. Nykyään naiset voivat käyttää housuja, työpaikalla voi puhutella vapaasti johtajia ja tietokoneet ovat nopeuttaneet työtä huomattavasti. Lue artikkeli täältä.