Uusi investointi indikoi vahvasta luottamuksesta tulevaisuuteen

—Teemme VAMM Steel Oy:llä jatkuvaa kehitystyötä yrityksen kaikilla toiminta-alueilla. Tavoitteena on tietenkin kasvu, joka tehdään järkevillä ja tuottavuutta kasvattavilla investoinneilla. Tämä on kuitenkin vain yksi asia. Investointien lisäksi tarkastelemme prosessiemme toimivuutta, pidämme työympäristön turvallisena ja toimivana ja huolehdimme siitä, että yli 65 henkilön työyhteisömme viihtyy meillä töissä. kertoo VAMM Steelin toimitusjohtaja Vesa Tammela.

VAMM Steel Oy:llä onkin nyt iso vaihde päällä investointien suhteen. Pari viikkoa sitten tehtaalla otettiin käyttöön uusi ToolCell särmäyskone, jonka sisään on integroituna särmäystyökaluvarasto, joka mahdollistaa erittäin nopean automaattisen työkaluvaihdon eri taivutustöille. Easy-Form® Laser (EFL) -taivutuskulmamittalaite mahdollistaa ainoana markkinoilla olevana laitteena oikean taivutuskulman kertapainalluksella huipputarkasti ilman mittausviiveitä.

”Paketista suoraan käyttöön”

Vaikka kone on asennettu ja ollut käytössä vasta pari viikkoa, Tammela on hankintaan kaikin puolin erittäin tyytyväinen.

—Käyttöönotto on sujunut moitteettomasti, harvoin olen tällaista kokenut. Myyjätaho on varmistanut kaiken erinomaisesti. Meillä on täällä paikan päällä asiantuntija, joka varmistaa, että tuotanto ja koneen toiminnot saadaan käyntiin niin kuin pitääkin. Konetta käyttävä henkilöstömme on oppinut nopeasti ohjelmointiin liittyvät asiat. Uudella laitteella valmistettuja tuotteita on jo toimitettu asiakkaille ja lisää sarjoja ajetaan koneelle koko ajan.

ToolCellin särmäyskoneessa Tammela kehuu erityisesti mekaanisesti hyvin suunniteltua kokonaisuutta ja mittatarkkojen tuotteiden laatua.

—Erityistä tässä koneessa on nimenomaan se, että tämä mittaa taivutuskulmaa reaaliaikaisesti. Tämä varmistaa lopputuloksessa sen, että kulmat tulevat tuotteeseen kerralla oikein eikä tarvitse lisäpainalluksia.

Uusi koneautomaatio tuo muutoksia prosesseihin

Kun valmistusmenetelmät uudistuvat ja digitalisoituvat, se aiheuttaa muutoksia myös prosesseihin, joita on laitettu uusiksi.

—Olemme joutuneet miettimään kokonaisprosessia uudestaan tekemään muutoksia mm. logistiikkaan. Automaatiota tullaan jatkossakin lisäämään vaiheittain, kun vanhan konekannan elinkaari alkaa olla päätöksessä. Prosessien tarkastelu ja uudistaminen kuuluu kehityksen kaareen.

”Pidetään se mikä luvataan”

Uusi särmäyskone tuo tuotantoon nopeutta ja lisää toimitusvarmuutta. Kasvutavoitteista huolimatta VAMM Steel Oy:ssä fokus on tiukasti tyytyväisissä asiakkaissa.

—Ykkösenä meidän toiminnassamme on aina se, että pidämme niistä lupauksista kiinni, jotka on asiakkaillemme tehty. Käytännössä tämä tarkoittaa laadukkaita tuotteita, ja toimitusvarmuuden ylläpitämistä hyvällä tasolla.  Tämä koneinvestointi toimii erityisen hyvin nimenomaan piensarjojen valmistuksessa ja uskon että olemme tässä erittäin kilpailukykyisiä.