VAMM Steel palkitsi työntekijöitään

VAMM Steel palkitsi työntekijöitään pitkistä palvelusvuosista. Palkituilla oli takanaan 10–30 -vuoden kokemus. Toimitusjohtaja Vesa Tammelan mukaan palkitsemisella osoitetaan, että yritys arvostaa työntekijöitään ja haluaa jatkossakin pitää heidät talossa.

10-vuotisesta urasta palkittiin Marko Visuri, Esko Salo, Jere Olmari, Tomi Murtonen, Rami Murtonen ja Pete Lintala. 20-vuotisesta urasta palkittiin Mika Ketonen. 30-vuotisesta urasta palkittiin Kalevi Vaaraniemi. Lisäksi muistettiin Heikki Marttilaa 60-vuotissyntymäpäivänä.

VAMM Steelillä on työntekijöitä, jotka ovat olleet tehtaalla harvinaisen pitkään. Yksi heistä on 62-vuotias koneasettaja Esko Salo, joka tuli alun perin tehtaalle vuonna 1975, kun tehdas oli vielä Strömbergin. Vuosien aikana tehtaalla on ollut eri omistajia ja Salo on ollut välillä poissakin, mutta hän työskentelee taas VAMM Steelillä.

– Tuntuu, että nyt tehtaalla menee hyvin. Töitä on tarpeeksi ja voimme luottaa tulevaisuuteen.  Teen aina työni tarkasti, koska koen olevani vastuussa siitä, että tuotteet on tehty hyvin ja yritys saa myyntiä. On myös tärkeää, että luvatuista aikatauluista pidetään kiinni. Mielestäni jokainen työntekijä voi vaikuttaa yrityksen menestykseen.

Logistiikka- ja hankintajohtaja Marko Visuri muistaa tarkasti päivän, kun hän tuli töihin 10 vuotta sitten. Hän tuli aikoinaan töihin roottorikomponenttitehtaalle ja eteni tuolloin valmistuspäälliköksi. Visuri kertoo, että jo häntä edeltävä valmistuspäällikkö koulutti hänet ajattelemaan kuin yrittäjä.

– Opin alusta alkaen, että asiat hoidetaan kunnolla valmiiksi, eikä mitään jätetä kesken. Kun Vesa Tammela pyysi minua osakkaaksi VAMM Steeliin, olin heti mukana. Kun me osakkaat työskentelemme itse tehtaalla ja tiedämme, mitä täällä tapahtuu, päätöksenteko on nopeaa. Minulle on tärkeää, että palvelemme asiakkaita mahdollisimman hyvin. Emme jätä asiakasta pulaan, kun heillä on kiire. Henkilöstömme on valmis joustamaan tarpeen mukaan.

VAMM Steel haluaa menestyä tulevaisuudessakin. Siihen tarvitaan jokaisen henkilön työpanosta. Viimeiset kaksi vuotta on menty kovalla tahdilla eteenpäin, mutta yritys ei vielä ole valmis. Visurin mukaan jokainen työntekijä saa olla ylpeä omasta työstään. Kaikki työntekijät ovat tärkeitä tilausten vastaanotosta toimitukseen. Kenenkään ei tarvitse pelätä tulevaisuuttaan, kun kehitytään yhdessä eteenpäin.