Joustava työpaikka ja sponsorointia: VAMM Steel tukee Nestorin ja Waltterin matkaa painin huipulle

Ylistarosta kotoisin oleva Nestori Mannila ja Vaasasta kotoisin oleva Waltteri Latvala ovat maailmanmestaruustason painijoita ja VAMM Steelin monivuotisia kesätyöntekijöitä. VAMM Steel on jo vuosien ajan tarjonnut miehille sekä kiireiseen urheiluaikatauluun sovitettavissa olevan työpaikan että virallista sponsorointia. VAMM Steelin tuella on katettu muun muassa kisamatkojen ja leiriosallistumisten kustannuksia.

”Tällä tasolla harjoittelua tulee jo aika paljon, ja se voi olla kallista puuhaa. On todella hienoa, että VAMM Steelillä halutaan tukea suomalaista urheilua ja meidän matkaamme kohti lajin kärkeä”, Mannila ja Latvala kertovat.

Toimitusjohtaja Vesa Tammelalle urheilijoiden ja joukkueiden tukeminen on sydämenasia. Itsekin urheilua harrastanut Tammela ymmärtää, että ammattilaistasolla menestyminen vaatii paitsi tukea, myös joustoa elämän muilta osa-alueilta. Mannila ja Latvala kiittelevätkin VAMM Steeliä ymmärryksestä kiireisten aikataulujensa suhteen.

”Työkuvioiden järjestely kisojen ja harjoitusten ympärille on onnistunut aina. Urheilijalle luo turvaa, että on paikka, josta voi lyhyelläkin varoitusajalla kysyä hommia. Ovi on ollut aina raollaan”, Mannila ja Latvala kertovat.

20-vuotias Mannila ja 23-vuotias Latvala ovat kumpikin aloittaneet painiharrastuksensa viisivuotiaina. Vaasan Voima-Veikkoja edustaville urheilijoille kertyy viikossa kymmeniä harjoittelutunteja ja vuodessa useita kisoja ja leirejä. Ahkera harjoittelu on tuottanut tulosta: Latvalalla on takataskussaan muun muassa miesten suomenmestaruus ja alle 23-vuotiaiden MM-kisojen viides sija. Mannila taas on voittanut peräti kolme miesten suomenmestaruutta ja saavuttanut alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viidennen sijan.

”On ilo tukea urheilijoita, jotka ottavat lajin tosissaan ja menestyvät”, Tammela kertoo.

Monipuoliset työtehtävät pitävät mielenkiinnon yllä

Sekä Mannila että Latvala ovat päässeet VAMM Steelillä monenlaisiin töihin. Työnkuviin on kuulunut muun muassa särmäystä, pemmausta, kokoonpanotöitä, pussitusta, porausta ja leikkausta. Miehet kiittelevät VAMM Steeliä työn monipuolisuudesta – nuoria työntekijöitä ei ole ohjattu vain yksinkertaisimpiin työtehtäviin, vaan kokemuksen kartuttua myös tehtävien vaativuustaso on kasvanut.

”Olemme saaneet mielenkiintoisia työtehtäviä. On ollut mukavaa saada myös vastuuta. Työtehtävät on käyty tarkasti läpi ja meille on aina kerrottu, keneltä kysyä lisätietoa. Kaikki auttavat mielellään ja aina voi kysyä, jos ei tiedä jotain. Täällä on tosi hyvä työporukka. Kaikilla on vankka kokemus ja tietotaito, mutta samalla huumori lentää.”

Mannila ja Latvala ovat kumpikin tällä hetkellä päätoimisia painijoita. Helsingissä asuva Latvala opiskelee liikuntaneuvojaksi linjalla, joka on suunnattu urheilijoille. Tällä hetkellä asepalvelusta suorittavalle Mannilalle taas aukesivat ovet ensi syksynä alkaviin fysioterapeutin opintoihin. Kumpikin panostaa kuitenkin pääasiassa urheilu-uraansa.

”Ensi vuonna tähtään kevään olympiakarsintoihin. Ne ovat joka painijan suurin unelma”, kertoo Latvala.

Mannilan osalta iso osa tulevasta vuodesta kuluu armeijan vihreissä. Kirkkaana tavoitteena mielessä siintävät kuitenkin alle 23-vuotiaiden arvokisat. Vaikka tulevan vuoden kuviot eivät kummallekaan miehelle ole vielä täysin selkeät, yksi asia on varma: jos aikataulut ja tarpeet kohtaavat, VAMM Steel on tervetullut osa suunnitelmaa.

”VAMM Steelille on aina mukava mennä”, Mannila ja Latvala toteavat.

”Olemme tukeneet Nestoria ja Waltteria heidän uriensa alkuvaiheilta saakka, ja aiomme tehdä niin jatkossakin. Olemme täällä yhtä perhettä, ja meille on tärkeää pitää perheestä kiinni. Haluamme onnitella Nestoria ja Waltteria tähänastisista saavutuksista ja toivottaa heille menestyksekkäitä urheilu-uria”, Tammela päättää.