Osaava henkilöstö on kaiken a ja o – VAMM Steel Oy palkitsi työntekijöitä työvuosista ja muisti pyöreitä vuosia viettäviä

VAMM Steel Oy palkitsi perjantaina työntekijöitään palvelusvuosista. —Kun teimme päätöksen tehtaan ostamisesta, yksi merkittävin asia oli osaava henkilöstö, sanoo VAMM Steel Oy:n tj. Vesa Tammela. —Ei pelkällä yrityksellä ja koneilla tee mitään, jos ei ole osaamista ja asennetta, jatkaa Vesa. Nyt palkituilla on takanaan 15-25 vuoden työkokemus ja paljon osaamista.

 

20-vuotisesta urasta palkittiin Kari ja Tomi. 15 vuotisesta urasta palkiittin Pasi, Sami, Mikko, Heikki ja Veli-Matti. Lisäksi muistettiin 50 v. täyttäneitä Kalevia ja Pekkaa.  Yksi palkituista, Veli-Matti Taipalus, kommentoi, että työntekijöiden vähäinen vaihtuvuus kertoo paljon yrityksestä. —Täällä on töissä ihmisiä, jotka ovat jääneet taloon jo harjoitteluajoista lähtien. Kyllä täällä on sellainen henki, että työntekijät haluavat tehdä parhaansa. —Työn laatu ja jälki on kuin oma käyntikortti ja se halutaan pitää kunnossa, sanoo Veli-Matti. Hänen mukaansa sillä myös merkitystä asiakkaille: tuotteiden laatu pysyy kunnossa.

 

Sekä Veli-Matin että 25 vuotta talossa olleen tammikuussa yhdeksi omistajista tulleen Asko Heikkisen mielestä pitkä työura ja siitä syntyvä osaaminen kumuloituu loppupeleissä asiakkaan hyväksi. —Osaaminen tarkoittaa sekä sitä, että työntekijä osaa tehdä työnsä oikein ja sovitulla tavalla. Pitkässä juoksussa se tarkoittaa myös sitä, että työntekijät osaavat kehittää omaa työtään ja työmenetelmiä. Tällä saadaan aikaan sekä mielekkäämpää työtä itselle, mutta myös säästöjä ja uusia ideoita, summaa Asko. —Isot asiakkaamme etsivät alihankkijoita, joilla on halua ja kykyä kehittää sekä tuotteita että prosesseja. Kun meille tuli mahdollisuus ostaa tämä yritys, en epäröinyt ollenkaan. Kyllä näiden vuosien aikana on syntynyt varmuus siitä, että voimme toimia kannattavasti ja myös kasvaa, summaa Asko.

 

Kasvuun uskoo myös Veli-Matti. —Asioita hoidetaan eteenpäin nyt 110 %:sti. Yrityskaupan jälkeen on huomannut, että asiakkaita haetaan laajemmalla skaalalla. Uskon henkilökohtaisesti, että töidemme määrä tulee lisääntymään. Veli-Matti on elävä esimerkki siitä, että henkilöstö haluaa kehittyä. —Opiskelen parhaillaan Vaasan ammattikorkeakoulussa kone- ja tuotanto-linjalla insinööriksi. Nyt kun on tullut ikää lisää, koulu ei tunnu enää pakolta. Haluan muuttaa omaa työnkuvaani ja saada haasteita lisää, kertoo Veli-Matti.

 

—Koko ajan on syntynyt kehitystä. Henkilöstö ottanut omistajanvaihdoksen hyvin vastaan, toteaa toimitusjohtaja Vesa Tammela. Koetaan ehkä aiempaa enemmän, että tämä on nyt enemmän meidän juttu. Myös asiakkaat ovat ottaneet VAMM Steelin hyvin vastaan. —Kun jatkamme samaan malliin, tulemme palkitsemaan myös jatkossa ihmisiä pitkistä työurista, sanoo Vesa.

 

 

Kuvan henkilöt oikealta vasemmalle:
Palssi Sami 10 v, Peltokoski Jari HR, Ketola Pasi 15 v, Tapio Kari 20 v, Taipalus Veli-Matti 15 v, Vaaraniemi Kalevi 50 v syntymäpäivät, Viianen Tomi 20 v, Heikkinen Asko 25 v, Vesa Tammela. Kuvasta puuttuvat: Marttila Heikki 15 v, Murtonen Mikko 15 v, Joensuu Pekka 50v syntymäpäivät.