Kimmo Peltola aloitti VAMM Steelilla – huomio erityisesti laatuasioihin

Kimmo Peltola aloitti VAMM Steelilla laadusta ja tarjouslaskennasta vastaavana toimihenkilönä. Peltolalla on ohutlevyalalta 18 vuoden työkokemus. Hän on toiminut aiemmin muun muassa särmääjänä, kokoonpanijana, laaduntarkastajana ja työnjohtajana.

Peltolan ura alkoi ammattikoulun ja armeijan jälkeen, kun hän pääsi Leinolat Groupille ohutlevy- ja metallityökoulutukseen. Sen jälkeen hän työskenteli Vaasa Mechanicsilla/Hanza Finlandilla 18 vuotta.

– Pitkän kokemukseni ansiosta minulla on annettavaa VAMM Steelille erityisesti laatuasioissa. Olen työskennellyt myös protovalmistuksessa, joten minulla on hyvä mielikuvitus ja käsitys siitä, millaisia osia on mahdollista toteuttaa, Peltola kertoo.

 

Insinööriksi työn ohessa

Peltola opiskeli työn ohessa kone- ja tuotantopuolen insinööriksi Vaasan ammattikorkeakoulussa.

– Valmistuin insinööriksi vuonna 2014, eli opiskelin neljä vuotta päivätöiden lisäksi aikuiskoulutuksessa. Se oli rankka kokemus, mutta mitä pitemmälle opinnot etenivät, sitä suuremmaksi motivaationi kasvoi. Haluan jatkuvasti kehittää itseni, joten insinööriopinnot olivat minulle hyvä paikka näyttää, mihin pystyn.

Viimeiset puolitoista vuotta Peltola on työskennellyt XXL:ssä huoltomiehenä ja huoltovastaavana. Peltolan mukaan oli virkistävää vaihtaa alaa hetkeksi aikaa ja opetella asiakaspalvelutyötä. Hän saikin usein ”ruusuja” Vaasan Ikkunassa.

– Opin XXL:ssä paljon asiakaspalvelusta ja ihmisten kohtaamisesta. Opin huomaamaan lyhyen keskustelun jälkeen, miten asiasta kannattaa puhua asiakkaan kanssa. Pidin tästäkin työstä paljon.

 

Kuin kotiin olisi tullut

Veri veti Peltolaa takaisin metallialalle. Kun Peltola haki töihin VAMM Steelille ja kävi siellä ensimmäistä kertaa, hänestä tuntui kuin hän olisi palannut kotiin.

– Kun kävelimme tehtaalla, vastaan tuli vanhoja työkavereita ja muita tuttuja. Kun minulle tarjottiin työpaikkaa, tuntui kuin minulle oltaisiin annettu avaimet käteen. Tiesin heti, että haluan jäädä tänne.

Peltola on aina tykännyt haasteista ja kertoo ottavansa onnellisena uuden työn vastaan. Hän sanoo tulevansa hulluksi, jos hänellä ei ole koko ajan jotakin tekemistä.

– Mottoni on, että kun jotakin aloittaa, se tehdään loppuun asti. Olen harrastanut jääkiekkoa lapsesta asti ja oppinut siinä sisukkuutta ja joukkuehenkeä. Toisaalta olen myös oppinut häviämään ja kestämään pettymyksiä.

Peltola kehuu VAMM Steelin rentoa ilmapiiriä. Hänet on otettu positiivisesti vastaan.

– Kun lähdin Hanzalta, sanoin, että pelliin en enää koske. Mutta täällä taas ollaan, ja se tuntuu todella hyvältä.