VAMM Steel panostaa digitaalisten järjestelmien kehittämiseen

Tieto on valtaa. Sitä hyödyntämällä voidaan tehdä parempia päätöksiä, tehostaa toimintaa ja parantaa toimitusvarmuutta. Jotta tietoa voidaan tehokkaasti hyödyntää, täytyy sen olla helposti saatavilla.

VAMM Steel on panostanut tiedonkulun parantamiseen kehittämällä digitaalisia järjestelmiä. Toiminnanohjausjärjestelmän kylkeen on luotu uusi raportointityökalu, jonka avulla tieto saadaan sitä tarvitsevien käsiin helposti ja nopeasti.

ꟷ Toiminnanohjausjärjestelmä on ollut meillä käytössä pitkään. Se sisältää valtavan määrän arvokasta tietoa, jonka avulla voimme tehdä toiminnasta vielä ketterämpää. Lähdimme kehittämään hyvän järjestelmän kylkeen uutta raportointityökalua, jotta saamme järjestelmästä tuotantoa ja tuotannon ohjausta helpottavia raportteja, reaaliajassa nopeammin ja helpommin, kertoo VAMM Steelin tuotantopäällikkö Mika Hautala.

Aikaisemmin tieto on täytynyt hakea käsin ERP-järjestelmän eri raporteista. Nyt tarvittavat tiedot saadaan ulos yksinkertaisella raportilla. Työstä tulee sujuvampaa, kun tieto on koostettu samaan paikkaan ja se on nopeasti saatavilla.

ꟷ Tehokas tiedonkulku parantaa suoraan myös toimitusvarmuutta. Tarvittavat tiedot saadaan nopeasti tuotannolle, jotta siellä pystytään tekemään oikeita asioita, oikeaan aikaan. Siten toimitusprosessikin nopeutuu.

Järjestelmän kehittäminen on osa pitkäaikaisempaa tahtotilaa kehittää tuotantoa digitaalisin keinoin. Ensiaskelia järjestelmien kehittämiseen otettiin jo viime vuonna. Toteutukseen palkattiin asiantuntija, joka ymmärtää niin IT-järjestelmien päälle kuin VAMM Steelin liiketoiminnan tarpeet.

ꟷ Toiminnanohjausjärjestelmää on kehitetty nyt muutaman kuukauden ajan. Työn tulokset näkyvät jo selvästi. Tuotannon digitaalisten järjestelmien kehittäminen on kuitenkin pitkä prosessi, joka on tuskin koskaan valmis, sillä haluamme kehittyä aina paremmiksi.