VAMM Steel kehittyy ja kuuntelee asiakkaitaan – VAMM Steel investoi uuteen taivutusautomaattiin

VAMM Steelin tarina alkoi tammikuussa 2015, kun tehtaan avainhenkilöt ostivat In Capin ohutlevy-, staattori- ja roottorituotannon. Puolessatoista vuodessa yritys on kehittynyt huimasti.
Heti yritystoiminnan alkuvaiheessa tuotannon ohjausjärjestelmä vaihdettiin ja tehtaan layoutia muutettiin niin, että valmistusvaiheiden välimatkat ja virtaus saatiin lyhyiksi ja valmistus tehokkaaksi.

Tehtaita oli ensin kaksi, mutta alkuvuodesta 2016 tehtaat siirtyivät saman katon alle.

­­— Meille oli alusta asti selvää, että ohutlevytehdas ja roottorikomponenttitehdas yhdistetään. Yhdistyminen vähensi turhaa ajoa ja lyhensi logistiikkaketjua. Nyt työntekijät ovat kaikki samassa tehtaassa, ja työntekijöiden liikkuvuus on helpompaa, kehitysjohtaja Mika Ikola kertoo.

VAMM Steel on tehnyt isoja konehankintoja ja suunnitelmia konehankinnoista on tehty  tulevaisuuteenkin.

Tammikuussa 2016 yritys osti uuden koneistuskeskuksen, joka on Microcut HBM-5T. Koneistuskeskuksen ansiosta valmistus tehostuu ja VAMM Steel voi tarjota asiakkailleen uusia tuotteita kilpailukykyiseen hintaan.

Heinä—elokuussa VAMM Steeliin tulee uusi taivutusautomaatti.

— Taivutusautomaatin asetusajat ovat pienemmät kuin manuaalitaivutuksessa, koska kone vaihtaa automaattisesti asetukset tuotteen mukaan. Koska kone on automaattinen, työ nopeutuu ja voimme tarjota asiakkaillemme uusia tuotteita kilpailukykyiseen hintaan. Myös tuotteiden toimitusajat nopeutuvat, Marko Visuri sanoo.

Taivutusautomaatti takaa asiakkaille laajemman tuotevalikoiman kuin ennen ja mahdollistaa uusia asiakassuhteita. Taivutusautomaatti parantaa huomattavasti työntekijöiden ergonomiaa.

Sekä Ikola että Visuri korostavat, että VAMM Steel kuuntelee asiakkaitaan.

— Teemme tulevaisuudessa uusia konehankintoja, sillä haluamme kehittyä jatkuvasti. Päätämme hankinnat aina tarpeiden mukaan.

VAMM Steelin tavoite on kehittyä joka vuosi paremmaksi ja kasvaa isommaksi. Visurin ja Ikolan mukaan tehtaassa on tilaa tuotannon laajentamiseen ja koko henkilöstöllä on tekemisen meininki.

— Meillä on tavoite kehittyä, sillä uskomme, että VAMM Steel ei voi tulla koskaan valmiiksi. Haluamme kehittyä ja kasvaa asiakkaiden tarpeiden mukaan, Ikola ja Visuri kertovat.

VAMM Steel on Tampereen Alihankinta 2016 -messuilla näytteilleasettajana osastolla E 402.

 

 _MG_3424 oikea

Tuotanto jatkuu koko kesän

VAMM Steel on auki koko kesän, eikä tuotanto keskeydy missään vaiheessa.