VAMM Steel on hankkinut uuden prässin – tuotanto tehostuu

VAMM Steel on investoinut uuteen prässiin. Prässi lisää tehtaan kapasiteettia ja se otetaan tällä tietoa käyttöön huhtikuussa.

– Prässi hankittiin vahvistamaan tuotantoa, sillä se mahdollistaa uusien tuotteiden valmistuksen. Prässin avulla voimme lisätä myyntiä, VAMM Steelin toimitusjohtaja Vesa Tammela kertoo.

Prässi on Heilbronn 160 t. Oikaisulaitteessa on seitsemän oikaisurullaa. Pöydän koko on 950×850 mm. Rainan leveydet ovat aina 400 mm:iin asti.

VAMM Steelin prässit voivat tehdä minuutissa 20–160 iskua työkalusta ja kappaleesta riippuen. Tällä hetkellä VAMM Steelilla pienin prässillä valmistettava osa on 1,7 grammaa ja isoin osa 1×1 m. VAMM Steelilla on ennestään kolme automaattilinjaa, jotka ovat 400 t, 200 t ja 30 t.

Puristaminen eli prässääminen on nopea ja edullinen valmistustapa, jonka avulla tuote saadaan leikattua ja tarvittaessa muotoiltua heti lopulliseen muotoonsa. Puristintyönä voidaan valmistaa isoja sarjoja kustannustehokkaasti.

Tuotteita voidaan pinnoittaa, kokoonpanna ja niistä voidaan tehdä valmiita komponentteja. Prässillä voidaan valmistaa kaikki ohutlevystä tehtävät sarjatuotteet, kuten roottorin napalevyt, staattorin levyt, autoteollisuuden osat ja muut osat esim. läpiviennit, kalustukset ja kiinnikkeet.

 

Kuvassa pienin ja suurin osa, mitä VAMM Steelin prässeillä voi tehdä.