Tomi Viianen voitti penkkipunnerruksen MM-pronssia

VAMM Steelin lähettämötyöntekijä Tomi Viianen voitti klassisen penkkipunnerruksen MM-pronssia. Kilpailut järjestettiin Vantaalla 14.– 19. toukokuuta. Viianen voitti tammikuussa SM-kilpailut ja pääsi MM-kilpailuihin edustamaan Suomea.

Viianen nosti penkistä 172,5 kiloa yli 40-vuotiaiden miesten alle 83-kiloisten sarjassa. Viianen on tyytyväinen pronssiin, mutta kisatulos jäi kaivertamaan.

– MM-kilpailuissa on todella kova taso, joten saan olla ylpeä itsestäni, kun tulin kolmanneksi. Olin kuitenkin ajatellut, että pystyn parempaan, sillä tavoitteeni oli 180 kiloa.

Kisatilanne oli jännittävä. Edellisenä iltana Viianen painoi 86 kiloa, joten hän joutui pudottamaan painoaan alle 83 kiloon vielä seuraavaksi aamuksi. Viianen kertoo saunoneensa monta tuntia.

Kilpailuun kuuluu kolme nostoa. Ensimmäisellä nostolla Viiasen jalkapohja oli ilmassa ja hän joutui pitämään painoja ylhäällä, kun hän korjasi asentoa, ja siinä kului voimia. Toisella nostolla hän hermoili liikaa.

– Latasin kaiken toivoni viimeiseen nostoon. Pelissä oli MM-pronssi tai ei mitään. Kun vihdoin sain onnistuneen noston, oloni oli sanoinkuvaamattoman mahtava.

 

VAMM Steel sponsoroi

Viianen treenasi MM-kisoihin puolen vuoden ajan 5–6 kertaa viikossa. Hän kertoo treenanneensa hieman liikaa, sillä kovan treenin takia molemmat kyynärpäät tulehtuivat. Onneksi ne parantuivat ennen kilpailuja.

– Treenatessa pitää muistaa levon merkitys. Onneksi henkinen kanttini on hyvä, sillä en juuri stressaa kilpailuja. Ajattelen, elämäni ei kuitenkaan muutu mitenkään, tuli kilpailuista sitten voitto tai häviö. Kun olen töissä, en mieti treenejä, ja kun treenaan, en mieti töitä.

Viiasen mukaan etenkin VAMM Steelin toimitusjohtaja Vesa Tammela on kannustanut häntä kilpailemaan. VAMM Steel sponsoroi Viiasta, ja Tammela hommasi hänelle muitakin sponsoreita.

– Olen myös aina saanut töistä vapaata kisareissuja varten, Viianen kertoo.

 

Brita-kakkuja tyttären kanssa

Vaikka Viinen treenaa paljon, hän ehtii myös puuhailla 10-vuotiaan tyttärensä kanssa. Viianen kertoo, että he leipovat yhdessä joka perjantai yleensä pullaa tai kakkuja. Heidän lempparinsa on Brita-kakku.

– Ruokavalioni on tiukka, mutta minulla on herkkupäivä joka lauantai. Pidämme tyttäreni kanssa leipomisesta. Kun leivomme perjantaina, minäkin herkuttelen lauantaina.

Myös Viiasen tytär on urheilullinen, ja telinevoimistelu on hänelle ykköslaji. Viianen kokee tärkeäksi sen, että hän antaa urheilullisen roolimallin tyttärelleen.

– Uskon, että tyttäreni liikuntaharrastuksiinsa vaikuttaa minun esimerkkini. Hän saa kuitenkin aina itse päättää omista harrastuksistaan.