Mika Hautala on valittu VAMM Steelin työnsuunnittelijaksi

49-vuotias Mika Hautala on valittu VAMM Steelin työnsuunnittelijaksi. Hautala on ollut metallialalla vuodesta 2000. Hän on työskennellyt Vamecilla/Hanzalla 16 vuotta sekä sen jälkeen Leimecillä. Hautala on toiminut ohutlevyvalmistuksen parissa muun muassa työnjohtajana, myyntitehtävissä, tuotannon suunnittelussa ja kehitysprojekteissa. Työnjohtotehtävissä hän on ollut noin yhdeksän vuotta. Hautala aloitti VAMM Steelilla elokuun alussa.

Hautala tutustui VAMM Steeliin edellisten työtehtävien kautta. Hän kehuu yrityksen oma-aloitteista työilmapiiriä ja lupaavaa talouskehitystä.

– VAMM Steelilla saan monipuolisuutta työnkuvaani. Voin myös tuoda yrityksen toimintaan ulkopuolista näkemystä ja antaa kehitysehdotuksia. Minulle on tärkeää, että VAMM Steelilla kuunnellaan työntekijöitä ja ollaan avoimia uusille ehdotuksille.

Hautala on ensimmäiseltä koulutukseltaan kokki.

– Vaihdoin alaa, sillä kokin työ ei ollut perheellisen hommaa. Metalliala vaikutti kiinnostavalta, vaikka kaikki pitikin opetella alusta asti. Kävin koneistaja- ja työkaluvalmistajakoulut. Opiskelin myös työn ohessa esimieskursseilla ja kävin tekniikan erikoisammattitutkinnon.

Hautala uskoo, että vaikka ravintola-ala ja metalliala ovat erilaisia, kokin työkokemuksesta on hyötyä metallialalla.

–  Ravintola-alalla kiireen käsitys on erilainen. Ravintolaan voi tulla bussilastillinen asiakkaita, joille pitää saada heti ruokaa, kun taas metallialalla kiireellisyys tarkoittaa usein seuraavaa tai sitä seuraavaa päivää. Minulle on siis kehittynyt hyvä stressinsietokyky ja osaan organisoida työvaiheet jouhevasti.

Vapaa-ajallaan Hautala harrastaa jalkapalloa. Hän on toiminut erotuomarina vuodesta 1983.

– Myös tuomarin hommissa tarvitaan paljon kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta. Harrastuksen kautta olen tutustunut erilaisiin ihmisiin ja osaan toimia heidän kanssaan. Viehätys lajiin on pysynyt, sillä yksikään peli ei ole samanlainen.