Hitsausrobotit tehostavat tuotantoa

VAMM Steel on tänä vuonna investoinut kahteen hitsausrobottiin, jotka nostavat hitsaustöiden kapasiteettia roimasti. Investoinnin taustalla on halu kehittää tuotantoa ja parantaa toimitusvarmuutta entisestään.

Ensimmäinen hitsausrobotti hankittiin tehtaalle keväällä. Se on ollut täydessä työvauhdissa sen saapumisesta saakka. Koneelle on tullut tilauksia niin runsaasti, että tehtaalle päädyttiin hankkimaan vielä toinen, isompi hitsausrobotti. Se saapui tehtaalle joulukuussa, ja on tuota pikaa valmis tuotantoon.

ꟷ Hitsausrobotit tehostavat tuotantoa huomattavasti. Niiden avulla voimme hitsata niin määrältään kuin kooltaan isompia tilauksia ja tuotteita tasaisella laadulla. Robotit paitsi hitsaavat, ne hoitavat myös raskaiden kappaleiden kääntelyn varsinaisen hitsaustyön välissä. Siten ne nopeuttavat myös monimutkaisempien tuotteiden valmistamista, kertoo VAMM Steelin Kimmo Peltola.

Uusi hitsausrobotti on kooltaan ensimmäistä konetta lähes puolet isompi. Siinä on 3-metrinen pöytätaso, joten se mahdollistaa myös isompien tuotteiden tehokkaan hitsaamisen.

Hitsaaminen on tarkkuutta ja taitoa vaativa käsityöammatti. Robotit eivät suinkaan korvaa hitsaajan työtä, vaan ne tehostavat ja helpottavat sitä. Robotin aisaparina ja operaattorina toimii aina hitsaaja, joka tarkistaa, että työtulos vastaa asiakkaan vaatimuksia.

ꟷ Robotti ei väsy, vaikka työmäärä olisi valtava. Se tekee ennalta määritetyt liikkeet tarkasti, joten lopputulos on aina tasaisen laadukas.