Annan urapolku vei särmääjästä tuotannonsuunnittelijaksi

Anna Hokkonen on VAMM Steelin uusi tuotannonsuunnittelija. Helmikuussa työt aloittanut Anna on innoissaan uudesta työstään, jossa hän pääsee hyödyntämään osaamistaan ja aiempaa työkokemusta monipuolisesti.

—Olen koulutukseltani tradenomi ja tehnyt töitä myös taloushallinnon parissa. Lisäksi olen työskennellyt aiemmin myös särmääjänä. Laskenta on minulle intohimo ja tuotannonsuunnittelijana pääsen tekemään juuri sitä työtä, mistä pidän, Anna kertoo.

Tuotannonsuunnittelijan tavoitteena on hyvä hinta-laatu -suhde

Anna on aloittanut uuden työn tutustumalla varastonhallintaan, materiaalien hankintaan ja sisäisen logistiikan toimintaan.

—Käsittelen tilauksia ja pidän huolta siitä, että kaikki tarvittavat osat ja materiaalit löytyvät varastosta tuotantoa varten. Tämä on hyvä tapa päästä sisälle uuteen yritykseen: minulle hahmottuu nopeasti kuva siitä, millaisia tuotteita yrityksessä valmistetaan, miten materiaalivirrat kulkevat ja kuinka prosessi kokonaisuudessaan toimii. Samalla pääsen tutustumaan eri tehtävissä työskenteleviin ihmisiin.

Tuotannonsuunnittelussa Anna pääsee laskennan ytimeen. Loogisen ajattelun lisäksi materiaalien tuntemuksella, valmistusvaiheiden vaativuuden ymmärtämisellä ja koko prosessin hahmottamisella on työssä iso merkitys. Paras mahdollinen lopputulos syntyy, kun suunnittelija jaksaa tutkia kokonaisuutta monesta eri näkökulmasta. Mitä enemmän laskelmia tekee, sitä paremmaksi hinta-laatusuhde muodostuu. Asiakkaat saavat järkevän hintaisia ja laadukkaita tuotteita, jotka on valmistettu niin, että ne tuovat myös valmistajalle riittävän katteen.

Monipuolisesta työkokemuksesta on etua tuotannon suunnittelussa

Käytännön työkokemus on osoittautunut erittäin hyödylliseksi Annan nykyisessä työssä. Särmääjänä Annalle muodostui selkeä käsitys mm. siitä, miten eri materiaalien ominaisuudet sopivat eri tarkoituksiin.

—Entisenä särmääjänä osaan määritellä uuden kappaleen tai sarjan valmistukseen liittyvät työvaiheet ja laskea nopeasti siihen kuluvan työajan. Mietin aina tuotekohtaisesti, miten valmistaisin tämän itse.

Anna on työskennellyt myös taloushallinnon toimistoassistenttina, jossa hän käytti samaa ERP-järjestelmää, joka on käytössä VAMM Steelilla.

—Osaan järjestelmän läpikotaisin jo etukäteen, joten minulla ei kulu aikaa sen opettelemiseen. Näin pääsen nopeammin kiinni varsinaiseen työhön.

Työyhteisö, jossa kaikkia arvostetaan

Inkerinsuomalainen Anna muutti Suomeen vuonna 2006 ja puhuu erinomaisen suomen kielen lisäksi myös venäjää. Suomessa tradenomin koulutuksen hankkinut Anna arvostaa työnantajansa tapaa motivoida ihmisiä.

—On hienoa, kun työnantaja järjestää koulutuksia ja motivoi tätä kautta kaikkia oppimaan lisää. Toinen merkittävä asia täällä töissä on tasa-arvo, joka näkyy ihmisten kunnioittamisessa – uutta työntekijää arvostetaan jo ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Se tuntuu hienolta. 

Lue lisää ajankohtaisia uutisia täältä!

VAMM Steelille töihin? Lähetä yhteydenottopyyntö täältä!